close
ویزای ایران
اصول پرواربندی گوساله و گاو , جیره نویسی و سرمایه گذاری در گاوداری ,
loading...

دانلود پروژه پایان نامه کاراموزی

شروع کار و سرمایه گذاری در گاوداری , اموزش پرواربندی گوساله و گاو , روش جیره نویسی گوساله پرواری , نکات پرواربندی گوساله , درامد گاوداری سود زیان , گاوداری ,

خوش امد گویی

درگاه پرداخت اینترنتی این وبسایت توسط درگاه واسط زرین پال و آرین پال مورد تایید قرارگرفته است.

لینک دانلود فایل بعد از پرداخت به صورت آنی باز می شود.

ایمیل پشتیبانی سایت  mahdipnut@yahoo.com


شماره تماس پشتیبانی سایت : 09191968068  (پاسخگویی فقط به پیامک)

بنی حسن مهدی بازدید : 10807 پنجشنبه 17 مهر 1393 نظرات ()

موضوع: اموزش اصول پرواربندی گوساله به همراه توضیحات کامل جیره نویسی و تغذیه 

این متنو دارم مینویسم برای کسایی که دنبال احداث گاوداری هستن و میخواهند به عنوان یک سرمایه گذار در بخش گاوداری شروع به کارکنند.

با توجه به بازار امروز ایران ( تابستان 93 ) گاوداری و پرواربندی  نسبت به دهه های قبل از سود بسیار کمتری برخوردار بوده.به همین دلیل بسیاری از گاوداری ها شما را از سرمایه گذاری در این بخش منع میکنند.

ولی خب درسته سودش کمتر شده.ولی بدون سود هم که نیست.

اگر یک سری نکات را رعایت کنید بدونید حتما حتما موفق میشید.

که مهترین انها تجربه - به حداق رساندن خرید علوفه و کشت حداقل 50 درصد از جیره توسط خودتان.رعایت کامل عوامل بهداشتی و کاهش دادن تلفات.

خب بریم سر اصول تخصصی تر و یک سری نکات که اول بهتره کمی توضیح بدم.

  1. حتما گوساله های خودرا از گاوداری های شیری که اقدام به فروش گوساله نر میکنن خرید کنید.نکته مورد توجه هم این که حتما باید کلیه نکات بهداشتی  و درمانی در ان مدت رعایت شده باشد.
  2.   اگر سرمایه شما کم هست بهتره برین سراغ گاوداری شیری.چون در پرواربندی بازگشت سرمایه بعد یک سال بوده و و تمام خرج و مخارج این یک سال باید از جیب بزارین.طوری نباشه بعد 5 ماه دیگه سرمایه نداشته باشین و در بین راه بمونین.
  3. حتما دام های خودتونو قبل هر اقدامی از سلامت انها توسط دامپزشک مطلع بشین.
  4. مهمترین نکته این است که گوساله خود را یک دست انتخاب کنید.از یک جا.طوری نباشد ده تا از این گاوداری ده تا از اون.30 تا از شمال .30 تا از شرق.این باعث افزایش بیماری و تلفات میشه.
  5.  در ابتدای پرواربندی از شربت های ضد انگل استفاده کنید
  6. نژاد اصیل مثل هلشتاین بین 12 تا 13 ماه طول میشکه تا پروار بشه.اگر میخواهید 8 تا 10 ماهه طول پروار را پایان دهید از بهترین نزاد های دورگ موجود در مشور استفاده کنید.

اصول و نکته های پرواربندی گاو و گوساله

محاسبه جیره:
یکی از مهم ترین نکته در مبحث جیره این است که بتوانیم جیره ای به گاو بدهیم که بیشترین کارایی در قبال کمترین هزینه را داشته باشد.
در جیره میتوان از یونجه خشک-سیلوی ذرت-جو-ذرت-تفاله چقندرقند-کنجاله تخم پنبه-کاه گندم-سبوس گندم-دی کلسیم فسفات و نمک استفاده کرد.که میزان درصد استفاده از هریک را در ادامه خواهم گفت.
حال به برخی از محدودیت های مواد خوراکی در جیره اشاره می شود که در جیره نویسی از اهمیت زیادی برخوردار است.
 
همانطور هم که میدونید جیره و تغذیه گاوها یکی از پرهزینه ترین اقلام در هزینه های پرواربندی هست.
حدودا 60 درصد هزینه پروار در مبحث جیره و تغذیه  مصرف میشه.پس دقت کنید بهترین و ارزانترین و با کیفیت ترین جیره را بخرین.
بهتره هم هست جیره را 60 40 تقسیم کنید.
یعنی 60 درصد کنسانتره و 40 درصد علوفه.
این روش بهترین پروار را برای شما به ارمغان میاره.
که در این تقسیم بندی : 
کاه یونجه چاودار یولاف شبدر در بخش علوفه و جو گندم ذرت کنجاله سویا و مواد سیلویی در قسمت کنسانتره قرار میگیرند.
این نکته را توجه کنید که حتما غذا باید در سه نوبت و به طور مخلوط و میکس شده برای دام محیا شود.طوری که دام امکان جدا کردن جیره را نداشته باشد.این باعث تامین کلیه مواد مورد نیاز دام شده و باعث افزایش بازده به بهترین شکل موجود میشود.
 
پرواربندی گوساله و گاو به همراخ جریه نویسی
 
جدول شماره 2 : مشخصات و خصوصیات جیره غذایی گوساله در دوره های مختلف پرواربندی
سن شروع
3 تا 4 ماه
6 تا 7 ماه
13 تا 14 ماه
خاتمه دوره
6 تا 7 ماهگی
13 تا 14 ماهگی
تا پایان دوره پروار
درصد کنسانتره در جیره
50 تا 60
60 تا 70
70 تا 90
درصد پروتئین جیره
14 تا 15
13 تا 14
12 تا 13
درصد TDN جیره
70
75
80
افزایش وزن روزانه
800 تا 900 گرم
900 تا 1200 گرم
بیش از 1200 گرم
 
علوفه و سیلو :
علوفه و سیلو دو نقش اساسی دارند : الف – تأمین بخشی از نیازهای غذایی دام ، ب – حفظ سلامتی دستگاه گوارش نشخوارکنندگان بخصوص شکمبه . بنابراین انواع مواد خشبی (علوفه و سیلو) باید از نظر این دو عامل بررسی شوند . برای مثال انواع کاه بیشتر نقش دوم یعنی حفظ سلامتی شکمبه را به عهده دارند و انواع سیلو مثل ذرت سیلو شده بیشتر نقش اول را بازی می کنند . طول اندازه قطعات خرد شده علوفه و سیلو بسیار مهم است . اندازه بیشتر از 5 سانتیمتر سبب می شود که حیوان آنرا جدا کرده و خوراک یکسان مخلوط نشود و اگر خیلی کوتاه باشد نقش خود را برای تحریک نشخوار از دست می دهد .
 مواد پروتئینی :
بیشتر مواد پروتئینی که در تغذیه دامهای پرواری استفاده می شود محصولات فرعی کارخانجات می باشد . برای مثال انواع کنجاله ها مواد باقیمانده از دانه های روغنی پس از روغن کشی می باشد . نکته اساسی در مواد پروتئینی نسبت پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه می باشد . برای مثال پودر ماهی که بعنوان یک پروتئین ارزشمند محسوب می شود فقط 30 الی 40 درصد از پروتئین آن در شکمبه تجزیه می شود و مابقی 60 الی 70 درصد پروتئین آن بدون تغییر از شکمبه عبور کرده و در شیردان و روده ها هضم و جذب می شود . حیوانات پرواری جوان نیاز بیشتری به پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه دارند و برعکس با افزایش سن حیوان نیاز آن به به پروتئین و بخصوص پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه کم می شود .
لازم بذکرست که نشخوارکنندگان می توانند از اوره نیز استفاده کرده و از آن پروتئین بسازند . هر 100 گرم اوره در شکمبه می تواند در صورت فراهم بودن شرایط حدود 260 الی 270 گرم پروتئین تولید کند . استفاده از اوره نیاز به محاسبات پیچیده داشته و بهتر است زیر نظر متخصص تغذیه استفاده شود .
 مواد معدنی :
رشد ، سلامت و حداکثر تولید گوشت در دامهای پرواری بستگی زیادی به تأمین مواد معدنی مورد نیاز دامها دارد . بعضی از آنها برای رشد استخوانها ، برخی برای کار طبیعی سلولها و بعضی برای کار انزیم ها لازمند .
نمک در جیره گوساله پرواری حدود 2/0 تا 3/0 درصد لازم است و مقادیر بیشتر سبب شور شدن مزارع کشاورزی در اثر استفاده از کود این قبیل حیوانات خواهد شد .
نسبت کلسیم به فسفر ؛ بهترست حدود 5/1 الی 5/2 درصد باشد . مقادیر بیشتر یا کمتر مناسب نمی باشد . نباید به هیچ عنوان بیش از 1 درصد کربنات کلسیم (سنگ اهک) استفاده کرد زیرا سبب کاهش رشد گوساله می شود . بقیه عناصر نیز باید در حد مناسب در جیره تأمین شود.
 ویتامین ها :
فقط ویتامین های A، ِD و E در جیره گوساله لازم است و ویتامین های گروه B توسط میکروب های شکمبه ساخته می شود و لازم نیست در جیره لحاظ شود .
 مواد افزودنی :
بعضی از مواد هستند که جزء مواد خوراکی نیستند ولی استفاده از آنها میتواند سبب استفاده بهتر از مواد خوراکی شوند . مثلا جوش شیرین سبب جلوگیری از اسیدوز می شود و یا بعضی از انتی بیوتیکها مثل کلر تتراسایکلین سبب رشد بهتر گوساله ها شده و از آبسه کبدی جلوگیری می کند . به این قبیل مواد ، مواد افزودنی می گویند .
 
 
محاسبه قيمت تمام شده يك كيلو گرم گوشت گوساله پرواري(دور رگ ، اصيل)دريك واحد50راسي در استان قم
 
اسفند 92
ظرفيت دامداري(جدول1)                                                        50 راس دامشهر قم
 
تعداد ، وزن و درصد تلفات دام در هر دوره پرواري(جدول2)
شرح محاسبه
تعداد دام در هر دوره پروار(راس)                                                             50
متوسط وزن هر دام در اول دوره پروار(كيلوگرم)                                     150
*(ريال)متوسط قيمت هر كيلو دام در اول دوره پروار                            170,000
قيمت هر كيلو دام زنده در آخر دوره پروار(ريال)*                                103,000
ارزش هر راس دام در اول دوره پروار(ريال)                                    25,500,000
درصد تلفات دام در طول دوره پروار                                                     2
ارزش كل دام واحد 50 راسي                                                1,275,000,000
 

بیماریهای تغذیه ایی شایع در گوساله های پرواری

  • اسیدوز
  • نفخ
  • آبسه کبدی
  • لنگش
  • سنگ کلیه و سنگ مثانه
جهت شروع یک پروژه پرورش دام و صنایع وابسته، در مراحل ابتدائی نیاز به تهیه مکانی مناسب جهت احداث دامداری و سپس اخذ مجوزهای لازم از سازمان ها ی ذیربط می باشد که در متن زیر به طور کامل بیان گردیده است
 
زمين
 
مشخصات زمين مناسب جهت احداث
 
زميني كه جهت احداث ساختمانها و تأسيسات، توسط متقاضي و برابر ضوابط نظام دامپروري ارائه مي شود، مي تواند به يكي از شكلهاي زير باشد:
 
الف: زمينهاي سنددار
ب: زمينهاي استيجاري
ج: زمينهاي فاقد سند ( به شرط احراز مالكيت)
د: زمينهاي مشاع
ح: زمينهاي اصلاحات ارضي مفروزالرعيه
و: زمينهاي واگذاري از طريق هيأتهاي هفت نفره يا كميسيون مواد 31 يا 32 قانون واگذاري زمينهاي موات
 
زمينهاي كشت علوفه
 
در خصوص صدور پروانه تأسيس دامداريهايي كه درآنها نشخواركنندگان يا اسب، پرورش داده و نگهداري مي شوند، متقاضي جهت تأمين علوفه دامداري خود برابر ضوابط نظام دامپروري، بايد داراي يكي از شرايط زير باشد:
 
الف: مالك زمين كشت علوفه باشد.
ب: مستاجر زمين كشت علوفه باشد.(مدت اجاره حداقل 5 سال)
ج: متصرف بلامعارض زمين كشت علوفه بوده و آن را در اختيار داشته باشد.
د: مالك زمينهاي واگذاري از طريق هيأتهاي هفت نفره يا كميسيون ماده 31 قانون.
ه: با كشتكاران علوفه، قرارداد خريد علوفه تنظيم كرده باشد.
و: متقاضيان پرورش طيور صنعتي و بومي، كه داراي زمين جهت كشت مواد اوليه خوراك طيور باشند، با توجه به ميزان ارائه زمين ، در صدور پروانه تأسيس، الويت نسبي دارند.
 
ضوابط فني مورد نياز برای زمين:
 
الف- فواصل
حداقل فاصله محدوده تأسيسات دامداريها و كارخانجات با واحدهاي مشابه و غير مشابه و همچنين با شهر، شهرك و روستا(مناطق مسكوني)، جنگل، رودخانه، دريا و ساير عوارض طبيعي، حريم فرودگاه، جاده، راه آهن، خطوط اصلي انتقال نفت و گاز، شبكه هاي فشار قوي برق و واحدهاي صنعتي (عوارض تأسيساتي)، براساس مفاد مندرج در جدول، فواصل تعيين مي شود.
 
 
برای دانلود کامل فایل بر گزینه خرید کلیک و بعد از پرداخت موفق لینک دانلود اتوماتیک باز میشود.
بخش های فایل = متن های کامل توضیحات + جیره بندی + بیماری های موجود + جدول کامل قیمت تمام شده گوشت در پرواربندی 
قالب فایل :word تعداد 32 صفحه
 
روش دانلود فایل :
 
1.کلیک گزینه خرید.
 
2.پرداخت توسط کلیه کارت های عضو شتاب
 
3.کلیک بر گزینه ( بازگشت به سایت  پذیرنده )
 
4.دانلود فایل مورد نظر
 
 
قیمت : 15 هزار تومان

قیمت :10هزار تومان

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط مانی در تاریخ 1394/8/28 و 16:37 دقیقه ارسال شده است

سلام به دوست عزیز
اطلاعات شما خیلی قدیمی است
یکی از دلایلی که گاوداران اعتقاد دارند که پرواریندی به صرفه نیست طول دوره طولانی پرواربندی ست. طول دوره مفید 3 ماهه- و وزن از 200 تا 350-400 kg


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
درباره ما
با عرض سلام و احترام خدمت شما کاربر عزیز. از اینکه وبسایت من رو برای خواندن انتخاب کردید از شما کمال تشکر را دارم.که افتخار دارم پایان نامه و پروژه های دانشگاهی را از طریق این سایت در اختیار شما سروران گرامی بگذارم. اميد است سير و سرچ در اين مجموعه افزايش بار اندوخته هاي علمي دوستان دانش دوست و پژوهشگر، را سبب شود در اين اثني ما را با رهنمود هاي ناب خويش راهنمايي نماييد. ایمیل: mahdipnut@yahoo.com
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 175
  • کل نظرات : 96
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 57
  • آی پی امروز : 77
  • آی پی دیروز : 334
  • بازدید امروز : 270
  • باردید دیروز : 672
  • گوگل امروز : 37
  • گوگل دیروز : 243
  • بازدید هفته : 1,610
  • بازدید ماه : 13,292
  • بازدید سال : 13,292
  • بازدید کلی : 277,597
  • کدهای اختصاصی